Secretariaat PDF Afdrukken E-mail

Ans Jansen: Secretariaat van onze wijkvereniging (foto volgt)

Hoe lang woon je in de Folgeren?

Sinds oktober 1991 woon in ik de Folgeren. Samen met Wouter heb ik vier zoons, onze oudste twee zonen wonen niet meer thuis, de oudste woont in Groningen en zijn broer woont in Drachten. We wonen inmiddels in ons derde huis in de Folgeren en ook dit plekje bevalt prima.

Wat is je beroep?

Peuterleidster, ooit als vrijwilligster begonnen maar nu al weer zeven jaar aan het werk op drie peutergroepen. Daarnaast ben ik coördinator van de TSO in Smallingerland.

Wat zijn je hobby's?

Ik houd van lezen, vind het heerlijk om te wandelen (geen lange afstanden), ik houd van theater en thai chi beoefenen.

Wat vind je van de wijk?

Een fijne wijk om te wonen, met nog veel groen en niet te ver van het centrum.

Wat zou je anders willen in de wijk?

Dat de wijkbewoners zich wat meer betrokken zouden voelen bij het wijkgebeuren, en eens spontaner het wijkgebouw binnenlopen.

Dat de bewoners ook wat meer zouden laten weten wat ze nog willen van de wijkvereniging.

Wat is je leeftijd?

Nou ........ mijn geboortejaar is 1956.

Toekomstdromen?

Ik ben een mens van het nu, natuurlijk kijk ik naar de toekomst en hoop ik dat ik nog lang met enthousiasme betrokken bij de wijk zal blijven.

Wat betekent de wijkvereniging voor je?

Het was mijn eerste kennismaking met Friesland en specifiek met de wijk de Folgeren, waar ik me nuttig kon maken als vrijwilliger met een club fijne mensen. Heowel de samenstelling wel iets veranderd is vormen we met elkaar nog steeds een groep die zich wil inzetten voro een ander.
Ik voel me er thuis!